Виетнам

Виетнам
Виетна̀м
същ м Vietnam m

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • Виетконг — Фронт за национално ослободување на Јужен Виетнам и за општествено економски промени во Јужен Виетнам по углед на Северен Виетнам …   Macedonian dictionary

  • Тај — (кин. Thai) припадник на голема група кинескотибетски народи населени во Тајланд, јужна Кина, Лаос, Виетнам, Бурма и североисточна Индија …   Macedonian dictionary

  • донг — парична единица во Социјалистичка Република Виетнам (1 донг = 100 суа) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”